Bio búzafűlépor

A búzafűlé kiszerelések közül elmondhatjuk, hogy talán a búzafűlé por számít a leginkább praktikus megoldásnak. A porba zárt búzafű alkalmazkodik az egyénenként változó életvitelhez, könnyen és gyorsan elkészíthető ital, mely hozzájárul szervezetünk hosszú távú egészséges működéséhez.

A bio búzafűlépor alapanyagát képező búza szigorúan ellenőrzött, ökológia termesztésből származik. A hántolt tönkölybúza csíráztatása és a fiatal növények nevelése kizárólag kíméletes technológiával és teljesen vegyszermentesen történik. A csírázás során sarjadó növénykék duzzadnak az életerőtől, és tele vannak életadó nedvekkel, biológiailag értékes belső összetevőkkel. Ez a méregzöld színű, édeskés ízű folyadék egy koncentrált tápanyagbomba, mely szükséges arányban tartalmazza az egészséges szervezet és sejtműködés alapját képező ásványi anyagokat, vitaminokat és enzimeket.

Ezeknek a készítményeknek a kis mennyiségben történő fogyasztása is biztosítéka a kiegyensúlyozott és nagy ellenálló képességű szervezet fenntartásának, kialakításának vagy akár visszanyerésének. A friss fogyasztású élelmiszerek pozitív hatásai köszönnek vissza felerősödve a búzafűben, és érvényesülnek a leghatékonyabb módon benne.

Nyugat-Európa és Amerika a huszadik század vége fele kezdett rádöbbeni, hogy a gyorséttermek hada és a félkész termékek tömeges elszaporodása által hamarosan tarthatatlanná válik az egészségügyi helyzet. felismerték, hogy a gyógyszeripar szinte kizárólag a mesterségesen előállított terméket részesíti előnyben, ebből profitál leginkább. A divatossá vált táplálék-kiegészítők és mesterséges étrend-kiegészítők sora sem orvosolja a modern társadalomi betegségeket. Ekkor kezdték újra feleleveníteni az alternatív gyógyászat eszközeit és képviselőit, és indult el a búzafű újbóli felfedezése. Mára már köztudottá vált az általános betegségmegelőzésben és egészségmegőrzésben való jelentős szerepe, de használják immunrendszer erősítő és méregtelenítés céljából is.

Néhány évvel ezelőtt még nagyrészt otthoni préseléssel, frissen nyerték ki a búzafűlevet, de napjaink felgyorsult életvitele megkívánta a praktikus, gyorsan és könnyen fogyasztható kiszereléseket is. Így jött el az idő a napi adagokra felosztott, porrá zúzott és pici tasakba zárt bio búzafűlé por számára is. Napjainkban modern ipari technológiának alkalmazásával jöhet létre ez az instant jellegű por, melyet a búzafűlé víztartalmának rendkívül gyors elvonásával állítanak elő.

Hogy miként történik fogyasztásra való elkészítése? A válasz egyszerű, a tasak tartalmát felöntjük nagyjából fél deciliter vízzel, és kész is a napi plusz energiaszükséglet fedezésére szolgáló adag. Gyors és egyszerű megoldás, mely rugalmasan alkalmazkodik felgyorsult életvitelünkhöz. Nincs hosszú kiolvasztási folyamat, sem a friss búzafűből készült otthoni préselés fáradalmai és fölösleges munkája, csupán néhány másodperc, és máris fogyasztható az értékes lé.

Az ökológiai termesztésből származó búzafűből magas fejlettségű Bio technológiával préselik ki a nedvet, és ennek a nedvnek a tartalma kerül vízelvonás után a tasakokba. 60 gramm búzafűlé por nagyjából 1,2 liter lének és 1,7 kg frissen aratott búzafűnek felel meg. A napi adag 2 gramm, vízzel hígítva.

Választhatjuk a búzafűlé por által felkínált kényelmes megoldást, és ihatunk napi egy tasakot belőle egészségünk megőrzése érdekében, lesz eredménye, néhány hét és szervezetünk hálás lesz érte, ám beltartalmilag és hatékonyságban és hatásban jobb választás a gyorsfagyasztott bio búzafűlé - természetesen a frissen való préselés után.