Búzafűlé

Egy édeskés ízű, intenzív zöld színű folyadék a búzafűlé, melyről minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy jelenleg az egészséges életmód szerinti táplálkozás alappillére, a világ talán legnépszerűbb természetes és egyben egészséges táplálék-kiegészítője.

A szinte kizárólagosan nagyüzemi zöldség- és gyümölcstermesztésből származó zöldségek és gyümölcsök nem elég gazdagok tápanyagban. Szinte lehetetlen belőlük akkora mennyiséget fogyasztani, hogy teljesen fedezzük szervezetünk vitamin és ásványi anyag szükségleteit. Ezért válik egyre fontosabbá, hogy a testünk számára alapvető fontosságú és értékes tápanyagokat valamilyen más módon is pótolni tudjuk. Létezik rengeteg mesterségesen előállított étrend-kiegészítő, de ha igazán fontos számunkra az egészségünk, akkor valamilyen természetes készítményt használunk. Egy ilyen természetes alternatíva, mely kiváló megoldást nyújt erre a problémára, a biológiailag értékes anyagokat tartalmazó búzafű, pontosabban a belőle kinyert búzafűlé.

Nem számít újdonságban a világtörténelemben ez az alig egy hetes, fiatal búzából készült lé, hiszen ismerték és használták már az ősi időkben is. A sumérok, de az egyiptomiak körében is nagy tisztelet övezte. Már a bibliai időkben is nagy becsben tartották, és alkalmazták olyan esetekben, amikor már semmilyen más gyógymód nem segített. Az alternatív medicina egyik eszközeként sikeresen alkalmazták már Nyugat-Európában is az első világháború idején, a háború sebesült katonáinak gyógyítása és rehabilitációja során.

Megfogalmazódhat bennünk a kérdés, hogy miért kell kipréselni ezt az életadó nedvet, miért nem fogyaszthatjuk a búzafüvet teljes egészében? A búzafű szára cellulóz rostokban gazdag, de az állatokkal ellentétben az emberi gyomor nem képes ezeknek a rostoknak az emésztésére. Ezért szükséges kipréselni a levet, másrészt pedig, mert maga a lé a növénynek csupán kis térfogatszázalékban van jelen. Ahhoz, hogy a szervezetünk számára szükséges mennyiségű hatóanyagot biztosíthassuk, nagyon nagy mennyiségű búzafüvet kellene elfogyasztanunk, ami valószínűleg sem kellemes nem lenne, de nem menne olyan zökkenőmentesen sem.

A másik nyomós érv, ami a búzafűlé mellett szól, hogy természetes mivoltából adódóan használatakor semmiféle egészségre ártalmas mellékhatással nem kell számolnunk. Ez a természetből nyert koncentrált, folyékony tápanyag segít helyreállítani szervezetünk optimális egyensúly állapotát, lúgosító hatása révén megszabadít a felhalmozódott káros anyagoktól, divatos szóhasználattal élve, méregtelenít. Saját egészségi állapotunktól függően a tisztulási folyamatnak lehetnek kísérőjelenségei, példul hígabb széklet, gyakoribb vizeletürítés, de ezek a méregtelenítés természetes velejárói.

Ha elérkezettnek látjuk az időt, hogy végre tudatosan is odafigyeljünk egészségi állapotunkra, esetleg már diagnosztizáltak nálunk valamilyen daganatos elváltozást, vagy éppen egy műtét után lábadozunk, ne habozzunk. Használjuk ki a búzafűlében rejlő lehetőségeket, hisz az egészségünk az, ami meghatározza és befolyásolja egész további életünk alakulását.