Búzafűlé készítése

A búzafű biológialiag értékes hatóanyagai a benne levő éltető nedü kipréselése által válik hozzáférhetővé és az emberi szervezet számára is hasznosíthatóvá.

Az emberi gyomor az állatvilág kérődzőivel szemben képtelen a rostok emésztésére. A búzanövény szára cellulózt tartalmaz, amit préselés nélkül az emberi szervezet nem tudna feldolgozni, így a benne levő értékes anyagok is kárba vesznének.

Az alig pár napos, életerőtől duzzadó növénykékből a búzafűlét préseléssel állítják elő. Erre a célra léteznek speciális présgépek, melyeknek lényege a lehető leggyorsabban kipréselni a levet, és úgy, hogy az értékes összetevők a legkevésbé se károsodjanak. Ezért a búzafűlé préselésére használt gépek műanyaggal vannak bevonva, mert a fém oxidálná a tápanyagok nagy részét.

Amire fokozottan oda kell figyelni az előállítás során, az nem a minőségi alapanyag, hanem maga a préselés folyamata is. Hiszen a búzafűlé aktív hatóanyagai, nagyon gyorsan, kevesebb mint fél óra alatt képesek megsemmisülni. Ezért fontos a megfelelő higiéniai előírások betartása mellett a gyorsaság is.

A frissen préselt búzafűlét azonnal feldolgozzák, a felhasználási és tartósítási célnak megfelelően. A fagyasztott búzafűlé kiszerelésekhez préselés után pár perccel gyorsfagyasztják is a terméket, mert levegő hatására óriási minőségromlás következne be.

Léteznek azonban más módszerek is, melyekkel tárolható és praktikusan felhasználható a búzafű leve. A búzafűlé por talán az egyik legjobb és legpraktikusabb megoldás erre. Ha tenni szeretnék valamit testünk egészségének érdekében, de szeretnénk mindezt a lehető legkényelmesebben és komfortosabban tenni, a búzafűlé por a megfelelő választás. A modern technika lehetőséget biztosít a gyors vízelvonásra, így nagyon kis helyen, porított formában van összesűrítve, mindössze 2 grammnyi mennyiségben az egész napra szükséges lémennyiség. Nekünk, fogyasztóknak nincs más dolgunk, mint hozzákeverni fél deciliter vizet, és már fogyasztható is a friss, üdítő búzafűlé.

A búzafűlének számtalan előnye van más táplálék-kiegészítőkkel szemben. Tulajdonképpen nem is nevezhetjük kiegészítőnek, hanem sokkal inkább egy tömör tápláléknak, mely kis térfogatban összesűríti a szervezet egészséges működéséhez szükséges tápanyagokat. Folyamatosan fogyasztható, hiszen semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs, így nem kell használata közben szüneteket tartanunk