Búzafű hatása

A búzafű kimagasló beltartalmi értékei, a benne fellelhető ásványi anyagok és vitaminok, az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelemek és enzimek sokasága lehet a kulcs, ami miatt ennyire sikeressé vált. De nézzük, melyek azok a jótékony hatások, melyekre föltétlenül számíthatunk, ha közeljövőben búzafű fogyasztását tervezzük.

Az egyik, és talán legfontosabb hatása, aminek rendkívül nagy sikerét is köszönheti, a méregtelenítés. A szervezetben fokozatosan felgyülemlett salak- és méreganyagok kiürítésével testünk egészségesebb, fittebb lesz, és közérzetünk is javulni fog. Rendszeres fogyasztásával egyfajta védőgátat húzhatunk a szennyezőanyagok és testünk közé. Segít leküzdeni a folyamatos fáradtságérzetet, és hosszantartó használata közben azt tapasztaljuk, hogy szinte kicsattanunk az energiától. Méregtelenítő hatása miatt terjedt el és vált sikeressé alkalmazása a különböző rákbetegségek gyógyítása, és műtétek utáni lábadozási időszak során is.

A modern idők felgyorsult életvitele maga után vonta az emberi szervezet számára káros anyagok szervezeten belüli felgyülemlését. Hiszen a gyorséttermek kínálatában, a félkész fagyasztott ételekben, de mindenféle iparilag előállított élelmiszerben felhalmozódott rengeteg mesterséges adalék, állományjavító és ízfokozó idegen tőlünk, szervezetünk nem képes feldolgozni, és éppen ezért egyre több a lehetőség a megbetegedésre is. A búzafű segítségével természetes módon szabadulhatunk meg a testünkben felhalmozott méreganyagoktól. Egy természet adta lehetőség, hogy szervezetünk újra egészségesen működjön és immunrendszerünk is jól láthassa el eredeti feladatait.

A búzafűben található vitaminok, köztük a B17-vitamin bizonyítottan gátolja a rákos sejtek szaporodását. Ezért elmondható, hogy az egyik leghatásosabb növény, melynek segítségével nem csak gyógyíthatjuk, de jelentős mértékben csökkenthetjük is a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát.

A fent említetteken kívül a búzafű magas klorofill tartalmának köszönhetően a vér oxigénellátottságát is javítja, aminek jótékony hatása van a szívre és az érrendszerre. Ezen felül elmondható, hogy javul a tápanyag-felszívódás és az általános közérzet is. A magas nyomelem-szint és a búzafűben található enzimek sokasága ad magyarázatot a használat során jelentkező frissességre, energikusságra és a betegségekkel szembeni nagyobb ellenállóságra.

A méregtelenítés mellett fontos megemlítenünk a búzafű lúgosító hatását is, mely miatt egyik alappillére az egészséges és hatékony fogyókúráknak. Használatával energikusabbnak, és külsőleg-belsőleg egyaránt megtisztultnak érezhetjük magunk.

A fentiek összegzéseként elmondhatjuk, hogy a búzafű nem hiába robbant be a köztudatba. Természetéből és tulajdonságaiból adódóan tekinthető csodanövénynek is, melyek használatával a legtöbb jelenkori népbetegség (rák, cukorbetegség, allergia, stb.) száműzhető lenne éltünkből. Éljünk hát a természet-adta lehetőséggel, tegyük szebbé és élhetőbbé mindennapjainkat. Hisz a megoldás csak karnyújtásnyira van.