Búzafűlé ára

A búzafűlé árát sok tényező befolyásolja, ezért nem lehet konkrétan és fillérre pontosan meghatározni. Azonban van egy átlagos érték, ami körül például az előállítási mód függvényében mozogni szokott.

A fagyasztott búzafűlé csomagok ára, ami átlagosan 24 darab fagyasztott kockát jelent, és tömege nagyjából 300-320 gramm, 4000-5000 Ft körül mozog. Természetesen ezt sok minden befolyásolhatja, és az árak folyamatosan változhatnak.

A bio búzafűlé porból a 30 napra elegendő mennyiség 9000 Ft körüli áron szerezhető be. A fagyasztott termékhez képest ez az ár valamivel magasabb, viszont elkészítése is jóval egyszerűbb, ám hatóanyagokban valamivel szegényebb.

A gél-koncentrátumok ára is változó, 12-15.000 forint között mozog. Ez az eredeti, tiszta búzafűléhez képest gyengébb beltartalmú, ám az egyéb hozzáadott anyagok plusz értéket képviselnek. Ha az igazi, tiszta búzafűlét szeretnénk, préseljük magunk vagy a gyorsfagyasztott változatot válasszuk.

Az értékesítési árat nagy mértékben befolyásolja, hogy benne van-e a kiszállítás díja vagy sem, és hogy mekkora mennyiséget szeretnénk egyszerre beszerezni. Gondolkodjunk el a lehetőségeken, és válasszuk a legjobbat. ha nagyobb mennyiséget vásárolunk egyszerre, akár ezreket is spórolhatunk kiszerelésenként, ami nem elhanyagolható.

Ha eldöntöttünk, hogy teszünk egészségünk megőrzése érdekében, és a búzafűlére esett a választásunk, akkor érdemes ebből mindig minőségi terméket választani. A kiváló minőségű, biotermesztésből származó búzafűlé ára természetesen magasabb. Léteznek olcsóbb változatok is, de az olcsóság szinte mindig a minőség rovására megy. Hogyan lehet rossz minőséghez jutni? Nagyon sok esetben Kínából érkezik silány minőségű, nem ellenőrzött termesztésből származó áru, ami nem is kizárólag búzából készül, hanem számos más olcsó fű egyvelege. De ha egészségünk a tét, és úgy gondolom, hogy annál kevés fontosabb dolog létezik a világon, nem érdemes pár ezer forintot nézni.

Vásárlás előtt mindig győződjünk meg arról, hogy megfelelően ellenőrzött, higiénikus körülmények között előállított terméket kínálnak számunkra vagy sem. A minőségi termék származási helye egészségügyi engedéllyel ellátott kell legyen, és a feldolgozói hely is kell rendelkezzen megfelelőségi bizonyítvánnyal. Ezért érdemes inkább hazai termesztésből származó árut vásárolni, hiszen így könnyebben ellenőrizhető az eredete.

Mint láthattuk, a különböző termékkategóriákhoz különböző áron férhetünk hozzá. Vásárlás előtt tájékozódjunk, hogy életvitelünkhöz melyik áll a legközelebb, illetve melyik a legjobb készítmény. Egyre azonban figyeljünk, a árat soha ne hagyjuk a minőség rovására menni.