Fagyasztott búzafűlé

A búzafűből kipréselt lé levegővel érintkezve nagyon gyorsan veszíteni kezd értékes hatóanyagaiból, ezért fontos préselés után azonnal gyorsfagyasztani. A hatóanyagok jégbe zárásával a búzafűlé megtartja maximális tápértékét és hatóanyagát.

A préselt búzafű levének aktív hatóanyagai, magas fehérje és enzimtartalma nem maradna meg az iparilag hagyományosan alkalmazott italkészítési eljárások során. A biológiailag értékes anyagok a levegő hatására veszítenek eredeti értékükből, és számos közülük teljesen hatástalanná is válik. Ezért volt szükség olyan technológiák kidolgozására és alkalmazására, amelyek során a lé megőrzi eredeti értékes összetevőit.

A fagyasztási eljárás során a frissen préselt levet több cellácskából álló műanyag tasakba töltik, majd néhány percen belül már gyorsfagyasztják is. Csomagonként általában két tucatnyi, azaz 24 darab kocka van, de lehetnek ettől eltérő kiszerelések is. A napi ajánlott bevitel egészségmegőrzés szempontjából 1 kocka, daganatos betegségek terápiájaként vagy kúraszerű kezelésként alkalmazva akár 3-4 búzafűlé kocka elfogyasztása is ajánlott lehet.

A maximális hatás elérése érdekében érdemes reggel, éhgyomorra fogyasztani. Az üres gyomron keresztül gyorsabban és közvetlenül szívódhat fel, így hatása is sokkal teljesebb. De természetesen más időpontokban is fogyaszthatjuk , sőt akár hígíthatjuk is, ha úgy kényelmesebb számunkra. Használjuk akár kúraként, akár mindennapi egészségünk megőrzésére és testünk fitten tartására, a búzafűlé használatakor nem kell megszakításokat tartanunk. Ez nem egy gyógyhatású készítmény, hanem egy igazi gyógynövény, egy folyékony táplálék, amelynek semmilyen egészségkárosító hatása nincs.

A fagyasztott búzafűlé kiolvasztása
A kiváló minőség elérése érdekében nem elég a termelő maximális odafigyelése a fagyasztási folyamatok során, ha a felolvasztásra mi magunk nem figyelünk eléggé. Arra kell törekednünk, hogy az olvadás kíméletes legyen, de ugyanakkor gyors is. Legjobb módszer, ha fogyasztás előtt forró vízfürdőben olvasztjuk ki. Tegyük a búzafűlé kockát egy hőálló pohárba, és a poharat helyezzük bele egy meleg vízzel megtöltött edénybe. Ahogy elindult az olvadás folyamata, fokozatos kevergessük, hogy kiegyenlítődjön a lé hőmérséklete. Ezzel csökkenthetjük az olvadási időt is, de megakadályozhatjuk, hogy az edény falánál a túlmelegedés következtében károsodjanak a fehérjék és a vitaminok, vagy akár a klorofill is. Így biztosak lehetünk benne, hogy az így elkészített búzafűlé a lehető legjobb minőségben és tartalomban áll rendelkezésünkre.

Semmilyen körülmények között nem használjuk mikrohullámú sütőt a búzafűlé kiolvasztására. Arra is figyeljünk oda, hogy az olvadás folyamata a lehető legkisebb ideig tartson, tehát ne hagyjuk szobahőmérsékleten állni addig, míg ki nem olvad. Ezzel a lehető legrosszabbat tesszük nem csak a búzafűlével, de saját magunkkal is.